Keukenmagazine 2024

131 Sevilla is tenslotte een van de warmste steden van Spanje. DE SMAAK VAN SEVILLA Gerechten als halfbevroren geitenkaas met zwarte truffel of sint-jakobsschelpen met bloemkool zijn puur en rijk van smaak (Calle Alcalde José de la Bandera 7). Creatief koken doen ze ook in de Taberna del Alabardero. In de luxueuze ambiance van een negentiende-eeuws stadspaleis doet de gebakken eend met koriander het bijzonder goed. Tip: de lunchmenu's zijn verrassend voordelig (Calle Zaragoza 20). Ossenstaart is natuurlijk een klassieker in metropool Sevilla. Hij smaakt uitstekend bij El Burladero in Hotel Gran Melia (Calle Canalejas 1). Voor verrukkelijk varkensvlees, van voorgerecht tot dessert, ga je naar de Conde de Torrejon. Daar brengt chef-kok Javi Abascal een eerbetoon aan de bellotas, de eikeletende varkens. En na de maaltijd? Op naar Triana, het stadsdeel aan de andere oever van de Guadalquivir. De rivier van Sevilla glinstert op nachten met volle maan net zo mysterieus als de tranen van de Heilige Maagd van Macarena. In Triana, de bakermat van de flamenco, barst het van de „tablaos“. Veel van deze flamencotentjes zijn echter toeristenfuiken. Zo niet de Pura Esencia: avond aan avond bewijst deze taverne in de Calle Betis in het hart van Triana dat flamenco meer is dan alleen een dans. Hier ervaart het enthousiaste publiek de melancholie, de passie, het verlangen en de rijkdom aan gevoelens aan den lijve. We bevinden ons hier midden in Sevilla, de stad waar niemand ooit honger of dorst mag lijden. Dus kun je tijdens de flamenco in de Pura Esencia natuurlijk ook tafelen met tapas en verdrinken in vurige vino. 1 Al sinds 1670 serveert El Rinconcillo tapas en wijn. 2 Metropol Parasol is een houtconstructie van de Duitse architect Jürgen Mayer H. 3 De Mercado de Triana in het gelijknamige stadsdeel verbindt traditie en moderniteit. 4 Een populaire Andalusische specialiteit: gestoofde ossenstaart. 5 Eten doe je in een restaurant, aan de toog of gewoon buiten. 3 4 5 <<

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==