Keukenmagazine 2024

KEUKENMAGAZINE 2024 // LEVEN DOE JE IN DE KEUKEN Croissants, eieren met spek, thee of koffie: het is allemaal een kwestie van smaak. Maar elk ontbijt dat ogen én smaakpapillen streelt, vormt sowieso een perfect begin van de dag. SMAKEN VERSCHILLEN – OOK BIJ DE KEUZE VAN DE ONTBIJTPLEK GOEDE- MORGEN! Bonjour la France Wat direct opvalt bij een typisch „petit-déjeuner“ zijn de enorme koffiekommen. Vergeleken met ons Nederlandse filterbakkie is het zwarte brouwsel dat erin zit zó sterk dat het waarschijnlijk de doden nog tot leven zou kunnen wekken. Maar doorgaans komt er eerst nog een flinke portie warme melk bij en dan wordt er een croissant met jam, een pain au chocolat of een stuk baguette met boter in gedoopt. Over croissants gesproken: ze moeten liefst nog lauw zijn, goudgeel en knapperig. En als je er een stukje van afbreekt, moeten je vingers glanzen van de boter die erin is verwerkt. En de geur? „Grand bonheur“ oftewel: puur ontbijtgeluk! 28 Onder het schuine dak volgt deze U-vormige keuken met onderkasten knus de muur. Zo wordt de ruimte optimaal benut. De ronde tafel staat plaatsbesparend in de nis en heeft vier zitplaatsen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==