Keukenmagazine 2024

30 KEUKENMAGAZINE 2024 // LEVEN DOE JE IN DE KEUKEN Buenos dias España Uitgebreid smullen? Niet in Spanje. Daar gaat het er ‘s morgens strak aan toe. Een stukje gebak of een croissant bij de café con leche (met melk) of de café cortado (zwart), en dat was het dan. Wie de dag liever iets hartiger begint, die knabbelt tijdens het „desayuno“ op een tostada. Dit is een sneetje geroosterd witbrood met tomatenpuree en enkele druppels olijfolie. Hooguit ligt er nog een plakje manchego-kaas of serranoham op. Zouden veel Spanjaarden daarom zo slank zijn? Maar laten we geen overhaaste conclusies trekken: daar lonken immers de churro’s al – de in ruim vet gebakken, langwerpige donuts met bijhorende vloeibare chocodip. Ook in buurland Portugal is het ‘s ochtends al zoet wat de klok slaat. Geen wonder, want de Pastéis de nata – puddingtaartjes in bladerdeeg – zijn onweerstaanbaar. 1 Dit keukeneiland scoort in de verlenging met een gezellige bar en extra werkblad. Na het ontbijt kun je er spelen en werken. 2 Voorbereiding is alles: dankzij het railsysteem heeft het keukengerei hier een vaste plek tegen de achterwand. 3 De verspringing in het kookeiland geeft voldoende beenruimte aan de bar met ruim plaats voor twee krukken. 1 2

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==