Keukenmagazine 2024

60 KEUKENMAGAZINE 2024 // LEVEN DOE JE IN DE KEUKEN 1 Het centrale punt is het kookeiland met een teppanyaki-grillplaat, twee inductiekookplaten en onzichtbare trogventilatoren. 2 Het pleisterwerk, de vloertegels in betonlook en de antracietkleurige eetkamerset corresponderen met het grijs en zwart van de open keuken. Daarnaast zorgen de decoratieve chromen accessoires voor glansaccenten binnen de uitnodigende sfeer van deze keuken. ALS IK AAN HET FORNUIS STA, VERDAMPT DE DAGELIJKSE STRESS DIRECT. Richard Arends 1 2 LEKKER LABORATORIUM VOOR SOCIAAL SAMENZIJN „Onze vorige keuken stond model voor de huidige, maar deze is veel groter en voorzien van de modernste techniek“, aldus Annette Klein en Richard Arends. De wensen van het stel zijn met uiterste precisie doorgevoerd: grijze fronten, verlichte vitrines en de welbewuste afwezigheid van hout kenmerken ook hun nieuwe concept. De uitdaging hierbij was om een verscheidenheid aan apparatuur te integreren zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Hierin zijn ze geslaagd dankzij het doordachte kleurconcept met grijze fronten van polymeerglas met een metallic glans. Deze zijn te openen met discrete metalen handgrepen. Centraal staat het kookeiland met twee inductiekookplaten, een teppanyaki-grillplaat en een verzonken afzuigunit. Daarachter bevindt zich de spoelbak in een nis met zwarte bovenkasten en een mooi afgewerkte schaduwvoeg bij het plafond. In de halfhoge kast ernaast staan de apparaten harmonieus opgesteld: twee ovens – waarvan één ook met magnetron – een warmhoudlade en een koffieautomaat. Verder hoogtepunt is de grote kast die is ingebouwd in een gipswand. Hierin bevinden zich glazen vitrines voor serviesgoed en een wijntemperatuurkast. Daarin staan de drankjes altijd klaar – voor de vele gezellige bezoekjes die Annette en Richard ontvangen in hun nieuwe keuken.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==