Keukenmagazine 2024

67 HOUT Als tijdloze keukenklassieker geeft hout de ruimte warmte en individualiteit. Houten werkbladen staan bekend om hun robuustheid en duurzaamheid. De van nature aanwezige looizuren zorgen voor antibac- teriële eigenschappen. Daarnaast veroudert hout heel sierlijk, omdat het na verloop van tijd een natuurlijk patina ontwikkelt. Hierdoor krijgt het een uniek karakter. Houten werkbladen zullen in de loop der jaren gebruikssporen gaan vertonen. Ook dat draagt bij aan hun unieke charme. Voor langdurige bescherming moet je dit natuurlijke materiaal regelmatig met een speciale olie behandelen. GLAS Glas werd al 5.500 jaar geleden uitgevonden – als materiaal voor werkbladen is het echter vrij nieuw. Glanzend, satijnmat of gelakt: een glasoppervlak is elegant en geeft de keuken een cleane, moderne look. Het weerkaatst het licht en houdt de ruimte luchtig, hetgeen typisch is voor moderne ontwerpen. De praktische voordelen: uitstekende hittebestendigheid en eenvoudige reiniging – een vochtige doek volstaat. Het gladde, niet poreuze oppervlak geeft bacteriën geen kans. Dat maakt glas tevens een hygiënische oplossing. Werkbladen van ultrastevig gehard veiligheidsglas (VSG) zijn bovendien duurzaam en bestand tegen stoten, krassen en slijtage. >>

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==