Keukenmagazine 2022

36 K E U K E N M A G A Z I N E 2 0 2 2 / / R E P O R T A G E & R E I Z E N Zorgvuldig geselecteerde materialen en oppervlakken, een uitgekiend lichtontwerp en talrijke op maat gemaakte meubelelementen maken deze moderne showroom ook van binnen een designtopper. 1 In de showroom hangen exquise geuren. Van tijd tot tijd worden hier wijn- en spijsavonden, kookcursussen en vele andere activiteiten georganiseerd. 2 Bij Henselwein draait alles om teamwork (v. l. n. r.: wijnmaker en studente oenologie* Sophia Koppenhöfer, wijnmaker en eigenaar Thomas Hensel, afgestudeerd oenologe* Christine Möller en keldermeester Markus Lederle). *in de wijnbouw 1 2 GENOT VOOR ALLE ZINTUIGEN Ambachtelijk gestucte muren, vloeren van essenhout, een toog van HPL-panelen met nanocoating en een keuken met hoogwaardige klimaatkasten en ovens; dat zijn de visuele verleidingen in de stijlvolle showroom. Bij het proeven zijn het de diverse exquise wijnen die het gehemelte strelen. Rood of wit: je proeft gewoon dat de wijnen van Hensel de kans krijgen hun natuur- lijke karakter ten volle te ontwikkelen. Datzelfde ge- voel voor expressie zie je ook terug op de etiketten: ze bevatten de initialen van de betreffende druivensoort. Een elegante en moderne manier om de sobere flessen van elkaar te onderscheiden. Maar wat zit er nu precies in die flessen? Natuurlijk ontbreekt een uitstekende Ries- ling niet. De Pfalz is tenslotte het grootste wijngebied ter wereld voor deze druivensoort. Maar Thomas Hensel wil meer en is niet bang om te experimenteren: „Naast de traditionele witte druivenrassen als Riesling, Sauvignon Blanc of Chardonnay, hebben we in 2014 de gok gewaagd om Grüner Veltliner te introduceren, de meest voorkomende druivensoort in Oostenrijk. En met succes“, zo vertelt de ervaren wijnmaker tevreden. Wat tegelijkertijd bewijst dat Thomas Hensel gevoel voor trendy druivensoorten heeft en ze op een interessante manier weet door te ontwikkelen. Het mildere klimaat van de laatste tijd heeft hem er ook toe aangezet de druivenrassen Merlot en Cabernet naar de Pfalz te halen. Lang leve de diversiteit!

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE5MzE=