Keukenmagazine 2024

10 Foto‘s: iStock/ollo, PR KEUKENMAGAZINE 2024 // NEWS & SERVICE PURE PASSIE Koken, bakken en conserveren wat het seizoen en de streek te bieden hebben. Samen met gelijkgestemden is Therese Bauer uit Westfalen voortdurend op zoek naar creatieve oplossingen om verpakkingsafval en voedselverspilling te verminderen (www.zerowastegang.de). CREATIEVE FOODIES Er komt steeds meer waardering voor voedsel – tijd voor innovatieve recept- ideeën met gemakkelijk verkrijg bare ingrediënten. INMAAK- EN FERMENTEERBIJBEL Wil je alles leren over het inmaken en fermenteren van groenten en fruit? Dan ben je bij Simone van Thull aan het goede adres. Van paddenstoelenpickle met steranijs tot saffraankambucha, met deze bijbel draai je er je hand niet voor om (Simone van Thull, 34,99 euro). PUUR PLANTAARDIG Japanners hebben een woord voor de spijt wanneer je iets hebt verspild, oftewel de waarde ervan onvoldoende hebt benut: mottainai. Grafisch ontwerpers, webdesigners én gepassioneerde vegan foodies Jörg Mayer en Nadine Horn brengen met hun creatieve receptideeën een eerbetoon aan zogenaamd ‘eenvoudig voedsel’ (www.eat-this.org). KLIEKJESDAG 2.0: INSPIRATIE UIT DE BESTE ZEROWASTE-BLOGS STEVIG EN TRADITIONEEL Met hun „oude keuken“ promoten gepassioneerde foodies Eva en Philipp de terugkeer naar traditionele, regio- nale en seizoensgebonden ingrediënten. Ze delen op hun website dan ook recept- ideeën voor elk seizoen (www.yeoldekitchen.com).

RkJQdWJsaXNoZXIy MjMwNzkzOQ==