Maak van je keuken een (thuis)werkplek

Combineer keuken, wonen en werken

Keukens zijn al langer onderdeel van onze leefruimte en worden steeds meer bij de woonkamer getrokken. Tijdens de coronapandemie is er nog een element bijgekomen, namelijk het thuiswerken. Soms vanaf de bank, soms vanuit een aparte kamer, maar vaak vanuit de keuken. Hoe zou het zijn om hiervan een inspirerende plek te maken die naadloos aansluit op uw keukensstijl?

In deze blog geven we u inspiratie om een prettige werkplek in de keuken te realiseren en waar u kunt werken aan uw projecten. Zo wordt het thuiswerken niet alleen aangenaam, maar het past ook nog eens in de stijl van uw keukensmaak. Koken, wonen en werken: allemaal onder een dak.

Maak gebruik van de bar

Veel hedendaagse keukens zijn uitgerust met een bar en/of kookeiland. Deze oplossing leent zich perfect voor een fijne thuiswerkplek. U heeft de koffie of thee binnen handbereik, er zijn voldoende stopcontacten voor uw laptop en door de hoogte van het kookeiland kunt u zowel zittend als staand werken.

Bovendien kunt u een van de kasten gebruiken om uw kantoorspullen op te ruimen aan het einde van de dag, zodat de keuken weer een rustig geheel wordt. Bovendien kunt u, dankzij het werkblad, verschillende soorten verlichting erop kwijt en heeft u ook ruimte om uw notitieboekje naast uw laptop te houden.

Wilt u ook een thuiswerkplek realiseren in uw nieuwe keuken?
Neem dit idee dan mee in uw keukenontwerp. Onze adviseurs kunnen u hierbij helpen en voorzien van verschillende tips.
Maak afspraak

Bureau in de keuken

Heeft u er ooit aan gedacht om een bureau te plaatsen in de keuken? Zo’n vreemd idee is dat niet, zeker niet wanneer u een nis heeft in de ruimte. Trek bijvoorbeeld in uw ontwerp de kastenwand door tot aan het plafond. Hierdoor lijkt uw keuken niet alleen groter, het biedt meteen ruimte om een mooi (eikenhouten) blad ertussen te plaatsen.

Is uw keuken wat kleiner? Ook dan is er vaak ruimte om een werkblad te monteren dat als bureau fungeert. Om de eenheid te bewaren is het wel aan te raden bijpassende keukenplanken erboven te monteren, zodat de keuken een mooi geheel blijft.

“Hierdoor lijkt uw keuken niet alleen groter, het biedt meteen ruimte om een mooi (eikenhouten) blad ertussen te plaatsen.”

Eettafel als verbindende factor

De keuken is vaak een integraal onderdeel van de woonkamer. Hierdoor is de eettafel de verbindende factor tussen beide ruimtes en leent deze zich perfect als werkplek. Een lange, opgeruimde eettafel geeft rust en biedt de mogelijkheid om bergen werk te verzetten. Tip: zorg ervoor dat de eettafel opgeruimd blijft, zodat uw hoofd ook opgeruimd blijft.

Groen in de keuken

Planten zorgen voor rust en reinheid. Uw hoofd krijgt rust in de buurt van planten, het verbetert uw concentratievermogen, creativiteit en uw humeur en zorgt ook nog eens voor frisse, gezuiverde lucht. Geen verrassing dus dat een flinke hoeveelheid groen in de keuken (en dus op uw werkplek) een positieve invloed heeft op uzelf en uw werk.

Planten die het binnenshuis -waar doorgaans minder licht is- goed doen zijn bijvoorbeeld de tropische Calathea, de Afrikaanse Zamioculcas, de Vrouwentong, de Ananasplant en natuurlijk de cactus.

Meer weten over wonen en werken?

Ook bij MHK KeukenExpert hebben we ons de afgelopen twee jaar, al dan niet onbewust, verdiept in het thuiswerken in de keuken. We delen onze ervaringen en slimme oplossingen graag met u, om zo tot de mooiste beste creaties te komen. Maak van uw keuken een inspirerende (werk)plek. Nieuwsgierig? Maak dan snel een afspraak of bezoek een van onze showrooms.

Inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Of wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner