9 sprankelende keukentrends van 2024

Wat staat ons te wachten (in de keuken)?

Met de feestdagen nog vers in het geheugen, kijken we vol goede moed vooruit naar het nieuwe jaar. Natuurlijk ook op het gebied van keukeninnovaties en -design staat er ons veel te wachten en kijken we hals reikend uit naar alle nieuwigheden. Fonkelende, sprankelende trends die de wereld van de keuken in dit jaar zullen domineren en ons nog meer laten beseffen dat de keuken een enorm belangrijk onderdeel is van ons dagelijks leven.

Van gedurfde kleuren tot slimme technologieën en van nóg meer nadruk op duurzaamheid tot maatwerk. Het belooft een spannend jaar te worden voor iedereen in de keukenwereld, dus lees gauw mee en kom erachter wat er in het verschiet ligt voor ons.

Keukenblog – 9 sprankelende keukentrends van 2024

#1 Terug naar de natuur

Ook in 2024 blijft het gebruik van natuurlijke materialen onverminderd populair. Dit jaar zullen veel keukens dan ook geïnspireerd zijn op organische elementen, zoals hout, marmer en steen. Door het gebruik van deze materialen, wordt er elegantie toegevoegd aan uw kookruimte en zorgt het (natuurlijke) samenspel van deze elementen voor een harmonieuze, warme sfeer.

#2 Duurzaamheid als leidraad

In het verlengde van natuurlijke materialen, is milieubewustzijn een belangrijke factor in keukendesign. Duurzame materialen en eco-vriendelijke mogelijkheden zullen steeds meer de norm worden. Denk bijvoorbeeld aan gerecyclede materialen voor werkbladen en fronten, energiezuinige keukenapparatuur en waterbesparende kranen en vaatwassers. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor uw portemonnee.

Keukenblog – 9 sprankelende keukentrends van 2024

#3 Mix & Match van materialen

Ook zal 2024 worden gekenmerkt door de ‘mix & match’-trend, met name op materiaalgebied. Zo zullen we steeds vaker combinaties als warm hout met koel metaal of beton en glas zien -iets dat zorgt voor een haast eclectische uitstraling. Door contrastrijke materialen samen te voegen creëert u een unieke, visuele aantrekkingskracht op de keuken en geeft u er een vleugje sensualiteit aan.

"Door contrastrijke materialen samen te voegen creëert u een unieke, visuele aantrekkingskracht op de keuken en geeft u er een vleugje sensualiteit aan."

#4 Hoeken en zitplaatsen

Al veel langer zijn keukens veel meer dan alleen een plek om te koken. Het zijn sociale ruimtes waar u samenkomt met vrienden en familie. Het creëren van gezellige hoekjes, comfortabele zitplaatsen en warme plekken zal dan ook een toenemende trend in 2024 worden. Van knusse (ontbijt)barretjes tot ideale werkplek -de keuken wordt een plek om te ontspannen, te werken en te genieten.

Keukenblog – 9 sprankelende keukentrends van 2024

#5 Vintage vibe met een modern tintje

Wie veel op Pinterest rondstruint, herkent het direct: de mix tussen vintage en modern. Deze fusion zal dit jaar de keukenwereld veroveren, waarbij de charme van retro-elementen wordt gecombineerd met strakke lijnen en eigentijdse accenten. Een voorbeeld hiervan is keukenapparatuur met moderne functionaliteiten, maar dan in een vintage jasje. Maar ook retrokleuren die samensmelten met minimalistische details zorgen voor een unieke esthetiek van uw keuken.

"Een voorbeeld hiervan is keukenapparatuur met moderne functionaliteiten, maar dan in een vintage jasje."

#6 Modulaire indelingen

Flexibiliteit staat centraal in het keukenontwerp van dit jaar. Open indelingen die de keuken verbindingen met andere leefruimtes in huis, zullen blijven groeien in populariteit. Modulaire en aanpasbare elementen zorgen er hierbij voor dat u de ruimte gemakkelijk kunt aanpassen aan uw behoeften, zoals voor een intiem diner voor twee of een grootschalig feest.

Keukenblog – 9 sprankelende keukentrends van 2024

#7 Nóg slimmer

Slimme keukentechnologieën blijven evolueren en worden met de dag slimmer. Verwacht dit jaar geavanceerde apparaten die moeiteloos met elkaar communiceren en eenvoudig te bedienen zijn via spraakbediening. Hiermee wordt uw keukenervaring verbetert, vergemakkelijkt en creëert u veel meer efficiëntie in uw keuken.

#8 Levendige kleuren en texturen

Een saaie keuken? In 2024 ondenkbaar! Dit wordt het jaar van gedurfde kleuren en interessante texturen. Levendige tinten, zoals diepgroen, warme terracottakleuren of gedurfde blues, zullen zorgen voor een statement in de keuken. Bovendien zijn texturen als ruwhout of geborsteld metaal een sensationele toevoeging op de aanblik van uw keuken en het algehele palet van uw culinaire domein.

#9 Smart storage

Slimme opslagoplossingen, ook wel ‘smart storage’ genoemd, worden nóg slimmer. Naast op maat gemaakte opslagruimtes, zullen innovatieve opbergtechnologieën een essentieel onderdeel worden van een keukenontwerp anno 2024. Denk bijvoorbeeld aan uitschuifbare rekken, verborgen lades en geoptimaliseerde kasten met sensoren die zich aanpassen aan uw behoeftes.

"Naast op maat gemaakte opslagruimtes, zullen innovatieve opbergtechnologieën een essentieel onderdeel worden van een keukenontwerp anno 2024."

Keukenblog – 9 sprankelende keukentrends van 2024

Ervaar de nieuwste keukentrends zelf

Naast deze trends zijn er natuurlijk nog veel meer nieuwe ontwikkelingen gaande op het gebied van keukens. Bent u benieuwd welke en hoe deze toepasbaar zijn voor uw (nieuwe) keuken? Kom dan langs bij MHK KeukenExpert. Onze adviseurs staan voor u klaar en laten u graag alle nieuwe keukenontwikkelingen zien én ervaren. Zien we u snel?

Afspraak maken

Meer weten over slimme keukenapparatuur? Kom langs bij MHK KeukenExpert en onze adviseurs vertellen u er alles over.

Showroom vinden

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.

Vraag het Keukenmagazine aan