Meer werkruimte in de keuken

In de keuken worden er dagelijks veel verschillende apparaten en producten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het koffiezetapparaat, een keukenmachine, de waterkoker, diverse snijplanken en verschillende kruidenplantjes. Erg handig en lekker, maar hierdoor raakt het werkblad snel vol en krijgt u minder werkruimte.

Om toch handig om te gaan met de ruimte die uw keuken biedt, hoeft u de apparaten natuurlijk niet weg te doen. Wij hebben een aantal tips verzameld waarmee u op simpele wijze veel werk- en opbergruimte creëert. En zo houdt u uw hoofd leeg, waardoor u al uw energie kunt gebruiken om de meest fantastische gerechten te koken.

Tegenwoordig worden keukens steeds efficiënter geproduceerd. Nieuwsgierig hoe dit er in het echt uitziet? Kom dan langs bij de KeukenExpert-showroom bij u in de buurt en laat u inspireren.

Maak een afspraak
Meer werkruimte in de keuken

Apparaten combineren

Eén van de eenvoudigste manieren om ruimte te winnen, is door apparaten te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een combi-oven met ingebouwde magnetronfunctie, zodat een losse oven en losse magnetron geschiedenis zijn. En voor kokend water (bijvoorbeeld voor thee of soep) kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kokend waterkraan, waardoor de waterkoker overbodig is.

Een andere doorn in het oog is vaak de afzuigkap. Gelukkig bestaan er vandaag de dag kleinere, efficiëntere en geïntegreerde afzuigsystemen in de kookplaat, zodat uw keuken direct ruimtelijker oogt. En deze ruimte is dan weer te gebruiken voor extra hangkasten, zodat u nóg meer opbergruimte krijgt.

Nis in de keuken

Nog een optie om extra ruimte te creëren in de keuken, is een nis. Deze is gemakkelijk te maken met een voorzetwand, waartussen u plankjes hangt waarop u veel spullen kwijt kunt. En het leuke van een nis is dat het niet alleen erg praktisch is, maar het ook gebruikt kan worden om uw beste kookboeken of mooiste servies in te plaatsen. Richt er een ingebouwde spot op en creëer een echte eyecatcher in uw keuken.

Tip van MHK KeukenExpert: In plaats van een nis kunt u er ook voor kiezen om houten planken op te hangen. Hiermee geeft u uw keuken een natuurlijke uitstraling en geeft het u meteen extra opbergruimte.

Apparaten combineren

Kastenwand

Heeft u een kookeiland of juist een onbenutte wand in de keuken? Dan is een kastenwand de perfecte oplossing. Een kastenwand zorgt voor een efficiënte indeling van de ruimte, heeft een stoere uitstraling en geeft u ongelooflijk veel opbergruimte. Maak gebruik van open plekken in de kastenwand, waarop u uw veelgebruikte apparaten kwijt kunt, zoals een airfryer, blender of waterkoker.

Tip van MHK KeukenExpert: Plaats alle apparaten die u regelmatig gebruikt op ooghoogte. Zo zijn ze makkelijker te pakken en hoeft u niet te bukken.

Brede lades

Waar vroeger lades in een keuken relatief klein waren, zijn ze tegenwoordig groot en breed (90 centimeter of zelf meer). Het mooie hiervan is dat deze lades zich erg efficiënt laten inrichten en u alles binnen handbereik houdt. Is 90 centimeter te breed voor uw keuken? Kies dan voor lades van 70 centimeter. U zult versteld staan van het ruimtegewin ten opzichte van de standaardlades van 50 centimeter.

Tip van MHK KeukenExpert: Kent u de term plintlades? Deze lades worden, zoals de naam al zegt, onderaan de keukenkasten geïntegreerd. Zo maakt u optimaal gebruik van de ruimte en is het bovendien ook nog eens erg handig voor spullen die u niet dagelijks gebruikt.

abbiamo brede lades

Tijdelijke werkbank

Oogt uw keuken ruimtelijker na deze tips, maar wilt u toch nog wat extra ruimte creëren? Denk dan eens aan een stuk extra werkblad boven uw inductieplaat of gootsteen. Er bestaan verschillende oplossingen hiervoor, waarover de KeukenExpert bij u in de buurt u meer kan vertellen.

Tijdelijk extra werkruimte nodig, omdat er bijvoorbeeld vrienden komen eten en u uitgebreid wilt koken? Plaats dan een grote snijplank over de gootsteen, waarop u de groenten kunt snijden. Zodra u klaar bent, kunt u de plank meteen afwassen en weer opruimen, waardoor de keuken weer opgeruimd is.

Bespaar niet op werkruimte

Dit is wat ons betreft de belangrijkste tip die we kunnen geven: bespaar nooit op werkruimte in uw keuken. Een keuken moet een genot zijn om in te leven en te koken. Te weinig plek om te koken of te weinig werkruimte belemmert u hierin, terwijl deze plekken juist de eyecatcher van uw keuken kunnen zijn.

Ontdek de mogelijkheden

Zoals u ziet, zijn er veel mogelijkheden om extra ruimte in de keuken te creëren. Ervaren welke andere mogelijkheden er zijn voor uw keuken? Gebruik dan onze Online Keukenplanner, waarmee u in een paar muisklikken meteen ziet hoe uw gewenste kastenwand eruitziet.

Start Online Keukenplanner
kastenwand

Op de bank inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Of wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.

Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner