Ontdek de juiste vloer voor uw keuken

Stijlvol, duurzaam én functioneel

Een van de meest onderbelichte onderwerpen bij een nieuwe keuken is de vloer. Toch speelt deze een cruciale rol in zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte. Er wordt immers dagelijks gekookt en het is dan ook belangrijk om een vloermateriaal te kiezen dat bestand is tegen dagelijkse slijtage, gemakkelijk te reinigen is en -misschien nog wel het belangrijkste- past bij de stijl van uw keuken.

In deze blog verkennen ontdekken we verschillende vloertypes en bespreken we de voor- en nadelen ervan voor een keuken. Of u nu houdt van een tijdloze uitstraling, een moderne stijl of een gezellige sfeer wilt creëren: er is voor elke smaak en behoefte een geschikte vloer beschikbaar.

Ontdek de juiste vloer voor uw keuken

Populaire keuze: tegels

Tegels zijn al sinds jaar en dag een populaire keuze voor keukenvloeren, mede dankzij de duurzaamheid en veelzijdigheid. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor u uw keuken volledig kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl. Dit type tegel is bestand tegen vocht, onderhoudsvriendelijker dan natuursteen en zijn geschikt voor intensief gebruik. Bovendien is het, dankzij de hedendaagse technologieën, mogelijk om keramische tegels te kopen die eruitzien alsof het hout, natuursteen of beton is.

"Bovendien is het, dankzij de hedendaagse technologieën, mogelijk om keramische tegels te kopen die eruitzien alsof het hout, natuursteen of beton is."

Ontdek de juiste vloer voor uw keuken

De warmte van hout

Houten vloeren zorgen voor warmte en een natuurlijke schoonheid in de keuken. Ze voegen karakter en stijl toe en kunnen een tijdloze uitstraling creëren in de ruimte. Kies wel altijd voor een hardhouten vloer, zoals eiken, esdoorn of walnoot -deze zijn bestand tegen vocht en slijtage. Zorg daarnaast voor een goede, kwalitatieve afwerking en onderhoud de vloer regelmatig, want vlekken zijn helaas lastig reinigen.

Ontdek de juiste vloer voor uw keuken

Betaalbaar alternatief

Een laminaatvloer is een betaalbaar alternatief voor hout. Dit type vloer is gemakkelijk te leggen en omdat ze in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn, kunt u kiezen voor een hout-, tegel- of natuursteenlook.

Laminaatvloeren zijn duurzaam, eenvoudig schoon te maken en bestand tegen vlekken en krassen. Let er wel op dat laminaatvloeren over het algemeen niet goed bestand zijn tegen vocht, dus probeer overmatig watergebruik te voorkomen.

"Laminaatvloeren zijn duurzaam, eenvoudig schoon te maken en bestand tegen vlekken en krassen."

Ontdek de juiste vloer voor uw keuken

Enorm kras- en slijtbestendig

PVC is een van de meest voorkomende vloersoorten op het moment. En niet voor niets, want het is relatief makkelijk zelf te leggen, enorm slijt- en krasbestendig en ook voor de prijs hoeft u het niet te laten. Een PVC-vloer is geluidsabsorberend, gemakkelijk te dweilen en het oogt rustig door het terugkerende patroon. Houd er wel rekening mee dat PVC minder goed tegen hitte kan.

Het praktische vinyl

Als er een product is dat eigenlijk alles heeft, dan is het vinyl. Vinylvloeren zijn waterbestendig, duurzaam, gemakkelijk te reinigen en het biedt een comfortabele, veerkrachtige ondergrond tijdens het koken.

Het leuke van vinyl is dat het, in tegenstelling tot vroeger, in vrijwel alle patronen en kleuren verkrijgbaar is en u uw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Stoer en industrieel

Betonnen vloeren winnen steeds meer aan populariteit, vanwege hun moderne, industriële en robuuste uitstraling en passen perfect bij een minimalistische, industriële, eigentijdse of loftstijl keuken.

Een betonnen vloer is duurzaam, ook makkelijk schoon te maken en kan worden aangepast met verschillende kleuren en afwerkingen. Houd er rekening mee dat beton wel geseald moet worden om vlekken en beschadigingen te voorkomen.

"Een betonnen vloer is duurzaam, ook makkelijk schoon te maken en kan worden aangepast met verschillende kleuren en afwerkingen."

Ontdek de juiste vloer voor uw keuken

Win advies in

Met de juiste vloer creëert u een keuken die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is en waardoor u jarenlang kunt genieten van uw prachtige keuze. Om de juiste keuze te maken, doet u er goed aan om advies in te winnen bij een keukenexpert, want hij/zij kan u alles vertellen over de voor- en nadelen van de vloeren. Bovendien kunt de producten dan ook voelen en ervaren, want uiteindelijk draait het -naast het functionele gedeelte- vooral om gevoel.

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen