Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs

Budgetvriendelijk uit eten in de Franse hoofdstad

Een van de meest romantische en culinaire steden van Europa is Parijs. Met ruim twee miljoen inwoners herbergt deze Franse hoofdstad bekende en minder bekende (sterren)restaurants met gerechten van over de hele wereld. Er wordt zelfs beweerd dat Parijs het meeste aantal eet- en drinkgelegenheden per vierkante meter heeft ter wereld. Dat moesten we natuurlijk zelf ervaren!

Toch moeten we wel eerlijk toegeven dat Parijs niet de meest voordelige stad van Europa is. Maar het is wél mogelijk om op budgetvriendelijke wijze heerlijk te eten en drinken, zonder in te boeten op de kwaliteit. In deze culinaire blog delen we onze geheime plekjes en bijzondere restaurantjes waar u voor een acceptabele prijs uw smaakpupillen kunt laten smelten. Reist u met ons mee?

Culinaire reizen: Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs

Piepklein restaurantje

[Adres: 2 Rue Eugène Sue]

Verstopt in de wijk Clignancourt (waar ook de iconische Sacré-Cœur staat), ligt het piepkleine restaurantje Piccolo Rosso Trattoria Pulcinella.

Deze Italiaanse trattoria-pizzeria bestaat sinds 2006 en u vindt hier heerlijke gerechten en dagschotels van hoge kwaliteit tegen zeer schappelijke prijzen. De eigenaar reist regelmatig terug naar Italië om de beste ingrediënten en smaken mee terug te brengen naar Frankrijk. Italiaanse gastronomie in een romantische Franse stad: idyllischer wordt het niet.

"Italiaanse gastronomie in een romantische Franse stad: idyllischer wordt het niet."

Culinaire reizen: Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs

Franse bistro

[Adres: 16 Rue Saint-Sabin]

In de gezellige wijk La Bastille, ligt Café de l’Industrie. Dit traditionele en sfeervolle restaurant bidet (royale) klassieke gerechten in een retro-setting rondom het thema ‘Franse bistro’. Hier eet u diverse gerechten met eend, entrecote of Bœuf bourguignon. Tip: het menu du jour (dagmenu) kost slechts €12,- en wordt dagelijks doordrenkt van smaak.

Culinaire reizen: Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs

Arabische falafel

[Adres: 34 Rue des Rosiers]

Arabische falafel in Parijs? Jazeker! Met haar knalgroene gevel is L’as du Falafel (gelegen in de wijk Le Marais) een waar begrip in Parijs. Hier staan mensen lang in de rij om te kunnen genieten van de goudgele knapperige falafelballetjes aangekleed met wortel en kool.

Van tevoren wordt uw bestelling opgenomen en wanneer u aan de beurt bent, laat u het papiertje zien, kiest u uw favoriete saus en binnen mum van tijd geniet u van uw broodje falafel. Kosten? Rond de €5,- en geloof ons: het vult enorm goed.

Culinaire reizen: Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs

Beste crêpes van Parijs

[Adres: 109 Rue Vieille du Temple]

Ook in Le Marais: Breizh Café. Dit is een van de hipste tentjes van de wijk, wat als keerzijde heeft dat een reservering in het weekend aanbevolen wordt. Maar hoe dan ook: het is het waard, want hier eet u de beste crêpes en verse oesters van Parijs.

Oprichter Bertrand Larcher, geboren in Bretagne, is erin geslaagd een unieke crêperie te beginnen die bol staat van kwaliteitsproducten en -ingrediënten. Of zoals hij het zelf omschrijft: “Breizh Café is een ambassade van smaak.”

Culinaire reizen: Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs

Cheesecake, cheesecake en cheesecake

[Adres: 23 Rue Rambuteau]

Bent u een echte zoetekauw en verzot op allerlei soorten cheesecake? Dan mag u Berko (wederom in Le Marais) niet overslaan. Hier doet u zich tegoed aan bijvoorbeeld caramel-cheesecake, Oreo-cheesecake of banoffee-cheesecake.

En als u denkt dat het een kleinigheidje is voor bij de koffie, dan heeft u het mis; noem het gerust een volledige maaltijd. En dat voor slechts €4,50.

Bijzonder plekje

[Adres: 8 Rue de Belzunce]

De wijk rondom het station Gare du Nord (Saint Vincent de Paul) staat bekend om fastfoodrestaurants, vreemde winkeltjes en vaak wat grimmige sfeer. Toch vindt u hier een bijzonder plekje, La Point du Groin.

Chef Thierry Berton opende eerder al Chez Michel en Chez Casimir in Parijs, welke bekend staan als een van de beste bistro’s van de stad. La Pointe du Groin is goedkoper dan de andere twee, maar serveert eten van dezelfde, hoge kwaliteit tegen vriendelijke prijzen.

Culinaire reizen: Goedkoop (maar lekker) eten in Parijs
Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen