Keukenkraan als eyecatcher – Van zwart tot goud

Als er een onderdeel van de keuken gezichtsbepalend is, dan is het wel de keukenkraan. Onmisbaar in iedere keuken, verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen en wanneer u het goed aanpakt wordt de kraan een heuse eyecatcher in uw keuken. En tóch worden ze vaak ‘vergeten’ bij het ontwerpen van een nieuwe keuken. Zonde!

Want met een bijzondere kraan creëert u een heus ‘wauw-effect’ in de keuken en wordt standaard ineens catchy. De afgelopen jaren zijn er nieuwe vormen en modellen op de markt gekomen. En ook voor komend jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen, want kranen en spoelbakken in verschillende kleuren en van uiteenlopende materialen zullen steeds prominenter aanwezig zijn. In deze blog dompelen we onszelf onder in de wereld van de keukenkranen en laten we u zien wat er allemaal mogelijk is.

Wilt u de nieuwste generatie keukenkranen en spoelbakken in het echt ervaren? Kom dan langs in een van onze showrooms.
Vind een showroom bij u in de buurt
Zwarte Kraan

(Mat)zwarte keukenkranen

Het mag geen verrassing zijn dat een (mat)zwarte keukenkraan op dit moment erg populair is: zwart is immers helemaal hip in de keuken! Logisch, zeker als u zich bedenkt dat zwart zich met vrijwel iedere (keuken)kleur laat combineren. Zo geeft het in combinatie met natuurlijke materialen een robuust effect, terwijl het met pasteltinten juist erg stoer oogt. Maar ook in een zwarte keuken misstaat een zwarte keukenkraan absoluut niet: u creëert een oase van rust door voor een vaste kleur te kiezen.

Witte Kraan

Minimalistische witte kranen

Witte keukenkranen zien we steeds vaker in de keuken. Het straalt klasse en rust uit en geeft uw keuken een minimalistisch effect (ideaal dus voor een landelijke of Scandinavische keukenstijl). En misschien zou u het niet verwachten, maar wist u dat een witte kraan heerlijk blend met een witte keuken? Zeker wanneer er wat houttinten aanwezig zijn is dit een schitterende combinatie die rust uitstraalt.

Gouden Kraan

Luxe, gouden kranen

Waar vroeger goud in de keuken als ‘too much’ werd bestempeld, is dat vandaag de dag helemaal anders. Goud is een echte trend in keukenland! En niet voor niets, want deze messing geborstelde kranen geven uw keuken een luxe, haast retro-charmante uitstraling, helemaal wanneer u ze combineert met donkere kleuren zoals donkergroen of zwart. Maar ook in lichtkleurige keukens passen deze kranen perfect. Door het contrast dat u ermee creëert, ontstaat er een echte eyecatcher.

“Door het contrast dat u ermee creëert, ontstaat een echte eyecatcher.”

Bronzen Kraan

De authentieke bronzen of koperen kraan

Met een koperen of bronzen keukenkraan straalt uw keuken een authentieke, elegante sfeer uit. Beeld u maar eens in: een koperen of bronzen kraan tegen een achtergrond van steen, marmer of beton. Hoe mooi is dat?

Maar ook bij andere keukenstijlen passen dit soort kranen erg goed, want ze laten zich graag mixen. Denk maar eens aan een stoere, industriële keuken met een koperen kraan. Of een klassieke keuken met een bronzen kraan met grote draaioren. Door de te kiezen voor deze authentieke, warme kranen wordt uw keuken een oase van rust en functionaliteit.

Kokend waterkraan

Kokend waterkraan

Natuurlijk hoort ook de kokend waterkraan in dit rijtje thuis. Hiermee heeft u in een handomdraai kokend water voor een kop thee, een soepje of een babyhapje. En bovendien passen ze in iedere keuken.

Maar het stopt niet bij kokend water. Wist u bijvoorbeeld dat veel kokend waterkranen ook gekoeld – en bruiswater kunnen leveren? Zo heeft u alle soorten water altijd binnen handbereik en het leuke is dat kokend waterkranen ook in steeds meer kleuren en vormen beschikbaar komen.

Kraan

Ervaar de nieuwste generatie kranen zelf

De kraan kan dus een echte blikvanger in uw keuken worden. Ze zijn niet alleen ontwikkeld met oog voor smaak, maar ook voor ergonomie en een zuinig verbruik van water.

Benieuwd hoe deze kranen er in het echt uitzien en welke opties er allemaal zijn? Bij MHK KeukenExpert helpen we u graag verder en adviseren we u over welk type kraan het beste past bij uw keuken. Kom dus snel langs bij een van onze showrooms of maak direct een persoonlijke afspraak.

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner