Frankfurter Brett

Waar professionele koks spreken over mise-en-place (‘alles op zijn plaats’), spreken hobbykoks vaak over cuisine malprope (‘rommelige bezigheid’). Want hoe fantastisch koken voor familie en vrienden ook is, het brengt vaak ook een hoop zooi in de keuken met zich mee. Vieze messen verspreid over het aanrechtblad, verschillende snijplanken en overal schillen en restafval. Hoe fijn zou het dán zijn wanneer u dit allemaal kunt organiseren, u de ruimte heeft om te koken en uw keuken weer overzichtelijk is?

In onze ogen héél fijn. Want rust in het oog is rust in het hoofd en dat komt de kooktechnieken alleen maar ten goede. Daarom duiken we in deze blog dieper in op de innovatieve Frankfurter Brett en laten we u zien waarom dit een onmisbare keukengadget is voor iedere hobbykok. En het leuke is dat u de Frankfurter Brett gratis ontvangt bij aankoop van een nieuwe keuken bij MHK KeukenExpert. Weten hoe? Lees dan snel verder.

Het mes snijdt aan twee kanten

Kent u de uitdrukking “Een goede kok kan niet zonder het juiste mes en het juiste mes kan niet zonder de juiste snijplank”? Dat is waarom wij de voorkeur geven aan stevige, houten snijplanken. Hiermee voorkomt u botte mensen en nare geluiden, maar bovenal werkt het erg prettig. En laat dát nou de basis zijn van de Frankfurter Brett. Een houten plank die op het eerste oog op een snijplank lijkt, maar eigenlijk een zeer robuuste en krachtige werkbank is en waardoor uw messen in topconditie blijven.

“Een goede kok kan niet zonder het juiste mes en het juiste mes kan niet zonder de juiste snijplank.”

Soepel kookproces

Toch is zwart niet zomaar zwart. Zo staat hoogglans zwart voor stijl en luxe, terwijl matzwart de keuken juist een rustieke uitstraling geeft. Helemaal wanneer u kiest voor een combinatie met een landelijke interieurstijl . Toch is het vaak lastig om een keuze tussen glans of mat te maken. Het belangrijkste houvast hierin is uw eigen, persoonlijke smaak. Laat u inspireren door magazines, zoek naar online voorbeelden van mensen thuis of bezoek verschillende keukenshowrooms. Alleen op die manier kunt u de juiste kleur zwart bepalen die past bij uw unieke stijl.

Tablet- en kookboekhouder

Bent u net lekker aan het koken, valt uw kookboek dicht. En dat betekent uw kookgerei neerleggen, handen wassen en opnieuw het recept opzoeken. Herkenbaar? Met de Frankfurter Brett is dat verleden tijd, want aan de achterzijde is een steun bevestigd voor uw iPad of kookboek. Zo houdt u niet alleen uw handen vrij om te koken, maar hoeft u niet steeds voorover te buigen én hoeft u niet bang te zijn dat het boek dichtvalt. Ergonomisch koken bestaat dus echt.

Wilt u de Frankfurter Brett in het echt ervaren? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenstudio’s en laat u overtuigen.

Schoonmaken is een eitje

Naast de ergonomie, is er bij de Frankfurter Brett ook gedacht aan veiligheid. Aan de onderkant zijn siliconen antislipringen bevestigd, zodat het houten werkblad niet plotseling verschuift tijdens het snijden met alle gevolgen van dien. Bovendien is het schoonmaken echt een eitje. Het enige dat u nodig heeft is een schoon bakje met warm water, zeep en een sponsje. That’s it.

Perfect gestyled

De Frankfurter Brett is, zoals te zien aan zijn robuuste uiterlijk, vervaardigd uit duurzaam bamboemateriaal, waardoor het niet alleen jarenlang meegaat, maar ook nog eens milieubewust wordt geproduceerd.

Deze unieke snij-/werkplank is verkrijgbaar in vier verschillende typen (Basic, Mono, Phoenix en S-Phoenix) waarbij u kunt kiezen uit drie houtopties (eiken, esdoorn en bamboe) en drie verschillende beugelkleuren (groen, geel of zilver). Zo heeft u als (hobby)kok altijd de juiste oplossing die past bij uw stijl van koken én bij uw keuken.

Bij aankoop€ 209,-
Multifunctionele Berghoff kooksetBij aankoop van een keuken bij MHK KeukenExpertMeer weten over deze actie?
Bij aankoop€ 209,-
Multifunctionele Berghoff kooksetBij aankoop van een keuken bij MHK KeukenExpertMeer weten over deze actie?
Keuken­magazine
Keuken­planner