Passie voor kou

Hoe kou zorgt voor warmte

De koelkast en vriezer (of koel-vriescombinatie) zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Ze maken ons leven makkelijker en helpen ons bij het vasthouden aan een gezonde levensstijl. Voor sommige mensen gaat het zelfs nog een stapje verder, zoals de Duitse schrijver Axel Hacke. Hij bracht nachten door met zijn koelkast en maakte een sprekende merkkoelkast hoofdpersoon in een van zijn boeken.

Kortom, we kunnen wel stellen dat de koelkast en vriezer een steeds prominentere plek innemen in de keukenhiërarchie. Een promotie van ‘nuttig, stilzwijgend apparaat’ tot ‘onmisbare schakel’ in onze keuken. In deze blog delen we onze passie voor kou en nemen we u mee in de (ijs)koude wereld van de koelkasten en vriezers.

Passie voor kou

Koelkast als vriend en helper

Er zijn van die fasen in het leven dat u blij bent dat u een koelkast met inhoud heeft. Bijvoorbeeld bij liefdesverdriet, tijdens een burn-out of gedurende een zwangerschap. Dan moet de koelkast precies kunnen leveren wat u op dat moment nodig heeft om die emotionele vreetbui of lekkere trek te stillen.

De moderne technieken helpen daarbij: camera’s en apps tonen de inhoud van uw koelkast op uw smartphone, terwijl u boodschappen doet. Of een geïntegreerde app die recepten laat zien aan de hand van de inhoud van de koelkast. U kunt zelfs de voedingswaardes opvragen van uw koelkastvoorraad. Zo stelt u gemakkelijk een gezond en volwaardig voedingspatroon samen en kunt u nog efficiënter en milieuvriendelijker boodschappen doen.

Moderne technieken

De koel- en vriesapparaten van vandaag de dag dragen bij aan een gezonde en zuinige omgang met voedsel dankzij de geavanceerde koelingsfuncties en temperatuurzones. Sommige nieuwe koelkasten maken het zelfs mogelijk de temperatuur gedurende een bepaalde tijd te verlagen. Zo koelen verse levensmiddelen snel af en voorkomt u dat de temperatuur van aanwezige producten oploopt (met verrotting als resultaat).


De koel- en vriesapparaten van vandaag de dag dragen bij aan een gezonde en zuinige omgang met voedsel dankzij de geavanceerde koelingsfuncties en temperatuurzones.

Luchtcirculatiesystemen zorgen voor een constante temperatuur op alle niveaus, waardoor het reeds bewaarde voedsel langer vers blijft en nieuwe producten snel op temperatuur komen. Sommige nieuwe modellen gebruiken sproeinevel in de vershoudlades om te voorkomen dat groentes en andere versproducten uitdrogen. Bovendien blijven de vitamines op deze manier langer behouden.

Ervaar de nieuwste koel- en vriestechnieken bij een MHK KeukenExpert bij u in de buurt.
Maak afspraak
Passie voor kou

Betere planning dankzij de vriezer

Natuurlijk zijn vriezers en koel-vriescombinaties in het huishouden onmisbaar bij een efficiënt en optimaal voorraadbeheer. Deze apparaten beschikken over technische hoogstandjes die ons leven makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de no-frosttechnologie: hierdoor hoeft u nooit meer uw vriezer te ontdooien. Een ventilatiesysteem verwijdert het vocht ui het vriesvak, waardoor ijsvorming op het apparaat en de ingevroren producten wordt voorkomen.

Een aanwezige ijsautomaat vormt een welkome aanvulling op de traditionele vriezer. Deze levert ijs in de gewenste vorm en afmetingen (van grote blokjes tot crushed ice), waardoor u altijd frisse drankjes heeft.

Passie voor kou

Extra kwaliteit van leven

Ook klimaatkasten zijn een welkome toevoeging op koelkasten en vriezers. Ze zien er vaak stijlvol uit en hebben verschillende temperatuurzones waardoor uw drank op de juiste temperatuur bewaart blijft.

Ook voor de koelkast zijn er diverse extra’s die ons leven makkelijker maken. Denk aan glazen legplanken die eenvoudig schoon te maken zijn, variabele opbergruimtes, energiebesparende vakantiestanden en bediening via uw smartphone. Want hoe -als we het pragmatisch uitleggen- praktisch een koelkast of vriezer ook is, het belang ervan wordt steeds meer omarmd.


Want hoe -als we het pragmatisch uitleggen- praktisch een koelkast of vriezer ook is, het belang ervan wordt steeds meer omarmd.

Passie voor kou
Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.
Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner