Koel en vers

Het belang van een gezond leven staat bij veel mensen bovenaan. Natuurlijk, er mag genoten worden van al het lekkers, maar dat moet wel gecompenseerd worden met een gezonde levensstijl. Verse en goed gekoelde producten zijn hierbij onmisbaar. Hoe cool is het dan dat de nieuwe generatie koelkasten en vriezers zich steeds beter aan deze wensen aanpassen?

Bij MHK KeukenExpert duiken we letterlijk in de koelkast en vriezer om te zien hoe deze technieken werken en hoe u deze apparaten optimaal laat functioneren. Want met nog meer ruimte, nog meer comfort en veel nieuwe, innovatieve technieken zijn de koelkast en vriezer niet langer een noodzakelijk product, maar worden ze ook nog eens bijzonder functioneel.

Maak een afspraak
Koel en vers

Innovatieve technieken

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe koel-vriescombinatie, is het goed om u te verdiepen in de tegenwoordige standaardfuncties van de apparaten en wat ze allemaal kunnen. Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk de look & feel van de koel-vriescombinatie, zodat deze feilloos past in uw keuken.

Toch blijft de kernvraag of en hoe innovatieve technieken een gezonde levensstijl kan ondersteunen en wat de koel-vriescombinatie te bieden heeft op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Wist u dat.... de temperatuur van uw vriesvak in de winter het best presteert bij -16°C en in de zomer bij -18°C?

Formaat doet er wel degelijk toe

Nu we door de huidige omstandigheden in de wereld vrijwel alleen maar thuis zijn, wordt tuinieren steeds populairder. Het verbouwen van eigen groente en fruit gebeurt steeds vaker, maar dat betekent ook dat eigen oogst gekoeld of ingevroren moet worden. De vraag naar een betere verhouding tussen het koel- en vriesgedeelte neemt dan ook toe. Als gevolg hiervan gaan fabrikanten steeds slimmer om met de ruimte en wordt deze optimaal en flexibel benut, waardoor alle producten toegankelijk blijven.

De vraag naar meer ruimte én een stijlvol uiterlijk, wordt beantwoord door de trendy side-by-side-ontwerpen. Deze vrijstaande apparaten zijn doorgaans tussen de 90 en 100 centimeter breed, zijn energiezuinig en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn ze verkrijgbaar met extra functies, zoals een geïntegreerde waterdispenser of de mogelijkheid tot het maken van gemalen ijs en ijsblokjes. Zo wordt uw dagelijkse leven steeds gemakkelijker.

Tip van MHK KeukenExpert: De koudste zone van uw koelkast (ongeveer 2°C) bevindt zich direct boven de groentelade. Dit is bij uitstek de plek om uw meest bederfelijke producten te bewaren. De deur en het bovenste vak zijn daarentegen de warmste zones (zo’n 9°C), waar het beste eieren, boter en dranken bewaart kunnen worden.

Moderne koeltechniek

De nieuwste koelkasten zijn uitgerust met verschillende klimaatzones, waarmee de ideale temperatuur voor ieder type voedsel kan worden ingesteld. Daarnaast spelen ook het binnenklimaat en de luchtvochtigheid een grote rol. Groenten en fruit hebben immers vocht nodig om vers en knapperig te blijven.

Om hierop in te spelen hebben fabrikanten zoals Bosch, Pelgrim en AEG verschillende vershoudsystemen ontwikkeld, waarmee temperatuurschommelingen worden opgevangen en koude lucht gelijkmatig wordt verdeeld door innovatieve luchtcirculatie. Er bestaan bijvoorbeeld koelkasten die op intelligente wijze de groentelades automatisch bevochtigen, zorgen voor een sproeinevel en -ongeacht hoe vol de koelkast zit- zorgen voor een constante temperatuur. Zo blijven de kwaliteit en vitamines behouden en geniet u altijd van verse producten.

Waar een koelkast vochtige lucht nodig heeft, vraagt een vriezer juist om het tegenovergestelde: droge lucht. Gelukkig staat die techniek ook niet stil en houdt het zgn. ‘No Frost’-systeem de lucht droog door middel van een luchtcirculatiesysteem en wordt vroege ijsvorming voorkomen. En dat is niet alleen goed voor uw vriezer, maar ook voor het energieverbruik.

Wilt u deze koel-vriescombinaties in het echt bewonderen en ervaren? Kom dan snel langs bij een KeukenExpert bij u in de buurt en laat u inspireren en adviseren.

Maak een afspraak
Koelkast

Slimme netwerkfuncties

Zicht op goede voeding, houdt u niet alleen door de verlichting in de koelkast. Tegenwoordig wordt keukenapparatuur steeds slimmer en kunt u met behulp van ingebouwde camera’s en bijbehorende apps altijd een blik in de koelkast werpen. Wanneer en waar u ook bent. In de supermarkt, thuis op de bank of op het werk: met een druk op de knop kunt u plannen wat u vanavond gaat eten.

Maar het gaat nog een stap verder. De ingebouwde kookapps herkennen de ingrediënten in uw koelkast en bedenken moeiteloos de heerlijkste ontbijt-, lunch- of dinergerechten. Zo heeft u in een handomdraai een ware sterrenmaaltijd gekookt van de aanwezige producten. Daarnaast zijn moderne koel-vriescombinaties uitgerust met andere slimme functies, zoals een kinderslot of een gezinsagenda die alle afspraken weergeeft op het scherm in de deur en waarop notities kunnen worden achtergelaten.

Hoeft het allemaal niet zo fancy en houdt u meer van retro? Kies dan voor een koel-vriescombinatie waarop een magnetische schoolbordverf is aangebracht. Niet zo modern, maar wel net zo effectief. Want virtueel, visueel of in het echt: niets brengt u als gezin dichter bij elkaar dan een koelkast.

Koelkast

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.

Aanvragen
Keuken­magazine
Keuken­planner