Creatief 9-gangen kerstmenu

Een onvergetelijke culinaire ervaring

Nu Kerst voor de deur staat, beginnen de gedachtes over het ultieme kerstmenu op volle toeren te draaien. Gaat u dit jaar voor een klassieker zoals kalkoen? Of durft u uw creatieve geest de vrije loop te laten en een uniek kerstgerecht op tafel te zetten?

Om u op weg te helpen naar een heerlijk Kerstgerecht of -menu, delen wij een creatief 9-gangenmenu. Een menu dat bedoeld is om een gastronomisch avontuur voor uw familie en vrienden te creëren, hen zintuigen te prikkelen en een garantie is voor een heerlijke, feestelijke avond. Elk gerecht is zorgvuldig geselecteerd om een combinatie van heerlijke smaken, texturen en aroma’s te bieden die passen bij de vreugdevolle sfeer van kersttijd. Geniet van dit speciale menu met uw geliefden, en maak van Kerst een onvergetelijke, culinaire ervaring.

Eerste gang: Amuse van pompoen en gember soep met krabvlees

Begin de feestelijke Kerstavond met een verfijnde amuse van romige pompoen en gember, verrijkt met de delicate smaak van krabvlees. Serveer dit in kleine porseleinen kopjes, waardoor het niet alleen verrukkelijk smaakt, maar er ook fantastisch uitziet.

Keukenblog – Creatief 9-gangen kerstmenu

Tweede gang: Granaatappel- en geitenkaassalade met honingdressing

Vervolg met een kleurrijke salade van verse granaatappelpitjes, zachte geitenkaas en knapperige gemengde groenten. Besprenkel het geheel met een zoete honingdressing voor een perfecte balans van de smaken.

Derde gang: Gerookte zalmrillette met geroosterde sourdough (zuurdesem)

Geniet van een smaakvolle tussengang van luchtige, gerookte zalmrillette, geserveerd op een knapperig, geroosterd zuurdesembrood. Maak het totaal af met fijngehakte, verse kruiden en een vleugje citroen.

Vierde gang: Truffelrisotto met geroosterde paddenstoelen

Dit is een heuse smaaksensatie die uw smaakpupillen doet sprankelen. Een romige truffelrisotto, overgoten met een rijke truffelsaus en aangevuld met geroosterde, seizoensgebonden paddenstoelen voor een aardse en luxueuze smaakbeleving.

Keukenblog – Creatief 9-gangen kerstmenu

Vijfde gang: Kreeft thermidor met citroenboter

Presenteer een verrukkelijk hoofdgerecht van perfect gegrilde kreeft thermidor, overgegoten met een zijdezachte citroenbotersaus en vergezeld van verfijnde bijgerechten. Bijgerechten, zoals gestoomde groenten en romige aardappelpuree.

Zesde gang: Geroosterde eendenborst met cranberry-portsaus

Serveer een sappig geroosterde eendenborst, overgoten met een hartige cranberry-portsaus. Serveer deze gang met gestoomde groene groenten en gekarameliseerde wortelen voor een evenwichtige en smaakvolle combinatie.

Keukenblog – Creatief 9-gangen kerstmenu

Zevende gang: Gestoofde runderwang met pompoenpuree en rode wijn-jus

Verwen uw gasten met mals gestoofde runderwang, geserveerd boven een bed van romige pompoenpuree en overgoten met een rijke rode wijn-saus voor een hartverwarmende en hartige ervaring.

Achtste gang: Witte chocoladepeermousse met kaneel-crumble

Sluit het feestelijke kerstdiner af met een verrukkelijke witte chocoladepeermousse, versierd met een knapperige kaneel-crumble en geserveerd met een bolletje vanille-ijs voor een zoete en verfijnde afsluiting.

Negende gang: Het perfecte kaasplankje

Tot slot mag de kaas natuurlijk niet ontbreken, als absolute afsluiter van het kerstdiner. De perfecte kaasplank bestaat uit een combinatie van zachte en harde kazen (zoals brie, blauwe kaas en oude cheddar), vergezeld van verse duiven, vijgen, noten, honing en knapperige crackers of stokbrood. Voeg daarnaast ook wat seizoensgebonden accenten toe, zoals cranberrycompote of vijgenjam, om feestelijke sfeer te versterken.

Keukenblog – Creatief 9-gangen kerstmenu

Meer kerstinspiratie

Naast dit heerlijke menu met geweldige gerechten, vindt u hier nog veel meer inspiratie. Wat denkt u bijvoorbeeld van het zwarte goud, de truffel? Of dit bijzonder smaakvolle 8-gangenmenu of wereldse winterrecepten?

Op de bank wegdromen bij de reisverhalen van MHK KeukenExpert? Of inspiratie voor uw nieuwe keuken opdoen? Vraag dan ons gratis Keukenmagazine aan. Boordenvol culinaire reizen, keukeninspiratie en heerlijke recepten.

Vraag het Keukenmagazine aan